Η Vivechrom, μέλος της AkzoNobel, κατέχει ηγετική θέση στην ελληνική αγορά και συνεχίζει την ανοδική της πορεία με μοντέρνα οργάνωση, δυναμική ομάδα διοίκησης και ένα σημαντικό ανθρώπινο δυναμικό 220 εργαζομένων. Η εταιρεία διαθέτει σύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής οικοδομικών χρωμάτων στην Μάνδρα Αττικής, καθώς επίσης και το μεγαλύτερο δίκτυο διανομής με περισσότερα από 2.000 σημεία πώλησης, εξυπηρετώντας κάθε γωνιά της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας.

Η Vivechrom παράγει μία πλήρη σειρά προϊόντων κορυφαίας ποιότητας που καλύπτουν τις ανάγκες της αγοράς σε οικοδομικά χρώματα, συνδυάζοντας εξαιρετική απόδοση, ευκολία εφαρμογής, μεγάλη αντοχή και τέλειο αισθητικό αποτέλεσμα. Η γκάμα της περιλαμβάνει: Οικολογικά προϊόντα για τοίχους και για ξύλα, χρώματα για μέταλλα, βερνίκια ξυλοπροστασίας, ειδικά χρώματα και διαλυτικά.

Το όραμά μας στη Vivechrom είναι, να είμαστε η Νο1 εταιρεία χρωμάτων στην Ελλάδα, προσφέροντας προϊόντα υψηλής ποιότητας και επενδύοντας στη Βιώσιμη Ανάπτυξη, να βελτιώνουμε τη ζωή των πελατών και των τελικών καταναλωτών μας, να συνεισφέρουμε στο Κοινωνικό Σύνολο και να προσθέτουμε αξία στους συνεργάτες μας και τους μετόχους!

Βασικές αρχές λειτουργίας της Vivechrom είναι η Ασφάλεια, η Ακεραιότητα και η Βιώσιμη Ανάπτυξη. Όλες οι δραστηριότητες της εταιρείας εκτελούνται με γνώμονα τις βασικές αξίες μας:

  • Εστιάζουμε στον πελάτη
  • Τηρούμε τις δεσμεύσεις μας
  • Έχουμε πάθος για την τελειότητα
  • Νικάμε μαζί

Η Vivechrom δεσμεύεται να παράγει και να προμηθεύει στους πελάτες της παγκοσμίας κλάσης χρώματα και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, να ενισχύει την ανταγωνιστική της θέση εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη αξία με λιγότερους πόρους, να προστατεύει το περιβάλλον και να φροντίζει για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων της.

Στα πλαίσια αυτά έχει ενσωματώσει στη λειτουργία την εφαρμογή Διαχειριστικών Συστημάτων σύμφωνα με τις απαιτήσεις της προδιαγραφής PAS 99:2012 και έχει ιστοποιηθεί από το 1992 για την εφαρμογή των παρακάτω Συστημάτων:

  • Διαχείρισης Ποιότητας ΕΝ ISO 9001:2015
  • Περιβαλλοντικής Διαχείρισης EN ISO 14001:2015
  • Υγιεινής και Ασφάλειας στην Εργασία 1801: 2008 OHSAS 18001:2007
  • Επικυρωμένο σύστημα Οικολογικής Διαχείρισης και Οικολογικού Ελέγχου, σύμφωνα με τον κανονισμό EMAS (1221/2009 /ΕΚ)

Επιπρόσθετα, η κοινωνική υπευθυνότητα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη βούληση της Vivechrom να λειτουργεί «ως υπεύθυνος πολίτης», καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα καλών πρακτικών με αποδέκτες την τοπική κοινότητα, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, ευπαθείς κοινωνικές μονάδες, εκπαιδευτικά ιδρύματα και πολιτιστικούς οργανισμούς.

Τα τελευταία χρόνια η Vivechrom υλοποιεί στην Ελλάδα την παγκόσμια πρωτοβουλία της AkzoNobel «Το Δικό σας Κοινωνικό Πρόγραμμα», που στόχο έχει να ενθαρρύνει την ενεργό συμμετοχή του προσωπικού της σε δραστηριότητες συνεισφοράς στην κοινωνία.

Ως ακρογωνιαίος λίθος, το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί τη βασική κινητήρια δύναμη στην επίτευξη των επιχειρησιακών στόχων. Στοχεύουμε συστηματικά στο να έχουμε τους κατάλληλους ανθρώπους, με τις κατάλληλες γνώσεις και εμπειρίες, στο σωστό χρόνο και στις κατάλληλες θέσεις, προσφέροντας δίκαιες ανταμοιβές.


Η Vivechrom, διατηρεί ένα εργασιακό περιβάλλον το οποίο βασισμένο στις Αρχές και τις Αξίες της, προάγει την ηγεσία, την επιχειρηματικότητα, την ατομική υπευθυνότητα και την ομαδικότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Εταιρία μας εφαρμόζει τα πιο σύγχρονα συστήματα Αξιολόγησης της Απόδοσης και Ανάπτυξης Ταλέντων, Ανταμοιβών και Παροχών, καθώς επίσης δίνει ευκαιρίες προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης σε ένα διεθνές περιβάλλον, με συνεχή εκπαίδευση και συμμετοχή σε καινοτόμα προγράμματα.


 

Διακρίσεις


2013 «AkzoNobel TakeCare Safety Recognition Award» για την εξαιρετική απόδοση στον τομέα της ασφάλειας

2013 «Business Ethics Excellence» - Χρυσή διάκριση από το Ινστιτούτο Επιχειρηματικής Ηθικής (ΕΒΕΝ)

2014 «Social-Environmental Ethical Governance» - διάκριση από το Ινστιτούτο Επιχειρηματικής Ηθικής (ΕΒΕΝ)

2014: The “RECOGNISED FOR EXCELLENCE Award-5 stars” of the EFQM Model

2014: Τιμητική διάκριση για τη Vivechrom για τη «Συνέπεια Επιδίωξης της Αριστείας» από την ΕΕΔΕ

2014-16: Vivechrom True Leader by ICAP

2015-18: Diamonds of the Greek Economy – Διάκριση επιχειρηματικής αριστείας

2015: NEOPAL SATINE ECO: προϊόν της χρονιάς 2015 στην κατηγορία Χρώματα-Βερνίκια/ DIY περιοδικό Μαστορέματα

2016: NEOPAL EASYCARE ECO: προϊόν της χρονιάς 2016 στην κατηγορία Χρώματα-Βερνίκια/ DIY περιοδικό Μαστορέματα

2016: Isotop PU Hybrid: προϊόν της χρονιάς 2016 στην κατηγορία Καινοτομία/ DIY περιοδικό Μαστορέματα

2017 Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας της Βιομηχανίας Χρωμάτων,DIRECTION Business Network

2017 Αιωνόβια Brands, βράβευση για τα 85 χρόνια της Vivechrom, BUSINESS REWIEW

2017 ΑΣΤΑΡΙ ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΩΝ: προϊόν της χρονιάς 2017 στην κατηγορία Δομικά Υλικά/ DIY περιοδικό Μαστορέματα



- Ποιοι είναι οι λόγοι που σας οδήγησαν στην απόφαση εγγραφής της εταιρείας σας ως μέλος του ΕΙΕΠ; 
Μια εκ των τεσσάρων αξιών της εταιρείας μας είναι « ο εστιασμός στον Πελάτη». Είναι αυτονόητο ότι η συμμετοχή μας σε ένα θεσμό που στοχεύει στην ανάπτυξη και προώθηση  της ποιότητας εξυπηρέτησης των πελατών μας και των καταναλωτών, θα μας βοηθήσει να βελτιώσουμε περεταίρω την οργάνωσή μας, τις διαδικασίες μας, τα συστήματά μας και να χτίσουμε την κουλτούρα που απαιτείται για να βιώσουμε με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο αυτή την αξία.

- Πώς αξιολογείτε μέχρι σήμερα το έργο του ΕΙΕΠ και ποιες είναι οι προσδοκίες σας – από το Ινστιτούτο – μελλοντικά;
Η έλλειψη προσωπικών εμπειριών δεν μας επιτρέπει να εκφράσουμε εμπεριστατωμένη άποψη για το μέχρι σήμερα έργο του ΕΙΕΠ. Πιστεύουμε ότι εάν παραμείνει πιστό στο όραμά του και στη στρατηγική του, θα έχει σημαντική συνεισφορά στην ανάπτυξη των μελλών του στο μέλλον.

- Τι σημαίνει εξυπηρέτηση πελάτη για την εταιρεία σας;
Μια σημαντική συνισταμένη στην κατάκτηση της ηγετικής θέσης στον κλάδο των οικοδομικών χρωμάτων, είναι η πελατοκεντρική μας προσέγγιση η οποία είναι ξεκάθαρα διατυπωμένη στο όραμα της Vivechrom και εφαρμόζεται καθημερινά από όλους και σε κάθε μας ενέργεια. Στόχος μας είναι να δίνουμε χρώμα στην καθημερινότητα των συνανθρώπων μας και να βελτιώνουμε την ζωή τους.

 

 

 

 

Θέση Βαθύ Πηγάδι