Το insurancemarket.gr αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα καινοτόμου επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Ξεκίνησε το 2011 με όραμα να γίνει ο σύμμαχος του Έλληνα καταναλωτή στην αγορά του καλύτερου για αυτόν ασφαλιστικού προϊόντος και κατάφερε να γίνει σε λίγα μόνο χρόνια η Νο1 υπηρεσία  σύγκρισης και αγοράς ασφαλιστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα με περισσότερες από 1 εκατομμύριο επισκέψεις και 350.000 εκδόσεις συμβολαίων ετησίως.

Η επιτυχία του Insurancemarket.gr κρύβεται στην ανατρεπτική κουλτούρα της εταιρείας και τη φιλοσοφία ότι δεν ακολουθούμε τις εξελίξεις, τις οδηγούμε. Σε μία «παραδοσιακή» αγορά όπως η ασφαλιστική στην οποία το μοντέλο ασφάλισης είναι offline μέσω του ασφαλιστή, το insurancemarket.gr συνέβαλε καθοριστικά στην αλλαγή του τρόπου με τον οποίο επιλέγουμε ασφαλιστικά προγράμματα και οδήγησε στη σταδιακή στροφή της ασφάλισης από τον ίδιο τον χρήστη online. Αυτή τη στιγμή ο 1 στους 3 online ασφαλιζόμενους είναι μέσω του insurancemarket.gr.

Χαρακτηριστικές καινοτομίες του insurancemarket.gr είναι η δρομολόγηση της ψηφιοποίησης των ασφαλιστικών συμβολαίων, η αγορά ασφαλιστηρίου χωρίς δικαιολογητικά (easy buy), η αξιολόγηση των ασφαλιστικών εταιρειών βάσει της ποιότητας των υπηρεσιών τους, η ενημέρωση best price alert στον κάθε πελάτη εάν βρεθεί πιο συμφέρουσα επιλογή από αυτή που έχει και φυσικά η μοναδική δυνατότητα που δίνει στον χρήστη να μπορεί να συγκρίνει τιμές ασφάλισης σε περισσότερες από 25 ασφαλιστικές εταιρείες με ένα μόνο κλικ!

Η τελευταία καινοτομία της εταιρείας είναι η δημιουργία του πρώτου ασφαλιστικού phygital concept store στην Ελλάδα (Φιλελλήνων 7, Σύνταγμα) το οποίο συνδυάζει την τεχνολογία και την online ταχύτητα με την παρουσία του insurance expert δημιουργώντας μία νέα ολιστική εμπειρία ασφάλισης στον επισκέπτη.

Η προσήλωση στην τεχνολογική υπεροχή, στην υψηλή αγοραστική εμπειρία του χρήστη και στις γρήγορες 100% online διαδικασίες, έχει χαρίσει στην εταιρεία πολλά βραβεία και διακρίσεις αλλά το σημαντικότερο είναι ότι έχει επιβραβευθεί από τους ίδιους τους καταναλωτές και έχει θέσει πολύ υψηλά standards στο κομμάτι της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Επιπλέον, με τη σημαντική παρουσία σε δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που αφορούν την Ασφάλεια, το Περιβάλλον και τον Άνθρωπο (εκπαίδευση μαθητών στους κανόνες ασφαλούς κυκλοφοριακής αγωγής μέσω του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς, η ενίσχυση φιλοζωικών σωματείων, οίκων ευγηρίας και παιδιών με σοβαρές ασθένειες, η Αναγέννηση της κοινότητας του Ματιού και η χορηγία αθλητών κά.), η εταιρεία αποδεικνύει ότι το νέο μοντέλο επιχειρηματικότητας πρέπει να συμβάλει στο «κοινό καλό» και στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Το όραμα της εταιρείας να γίνει ο σύμμαχος του καταναλωτή στην εξοικονόμηση του κόστους, παραμένει στο επίκεντρο όλων των ενεργειών της και έχει βρει εφαρμογή και σε άλλες δύο υπηρεσίες σύγκρισης της εταιρείας – τη σύγκριση Παρόχων Ρεύματος και στη σύγκριση Τραπεζικών Προϊόντων. Για το σύνολο των υπηρεσιών της, η εταιρεία συγκεντρώνει περισσότερες από 3.000.000 επισκέψεις ετησίως!

 

Ευριπίδου 31-33, Τ.Κ. 10554, Αθήνα